Over Boere VOF


Sinds 1 januari 2017 is Dirk Boere actief als aflosser in de binnenvaart. Als schipperszoon heeft Dirk eerst gewerkt als docent elektrotechniek en natuurkunde in het onderwijs. Na 15 jaar is het roer omgegaan. Tijdens vakanties en vrije tijd brachten Dirk en Lenneke veel tijd aan boord door, waar ze zich de kennis en vaardigheden van de binnenvaart eigen maakten.

Na het behalen van het groot vaarbewijs, dat anno 2024 het Kwalificatiecertificaat schipper wordt genoemd, zijn Dirk en Lenneke ook betrokken geraakt bij het onderwijs in de binnenvaart.

Dirk begon eerst met twee dagen per week dienstverlening als eenmanszaak, maar Dirk en Lenneke zijn nu fulltime bezig in een VOF.

Vanwege de groeiende werkzaamheden en hun wens om breed inzetbaar te zijn op het gebied van binnenvaart en onderwijs, werd de eenmanszaak in 2019 omgezet naar Boere VOF.

Over Dirk

Als schipperszoon is het varen bij Dirk Boere al met de paplepel ingegeven. Het varen zit bij hem in het bloed.

Toch heeft Dirk Boere niet direct gekozen voor het vak als binnenvaartschipper. Daarentegen koos Dirk Boere om een lerarenopleiding te volgen in de vakken elektrotechniek en natuurkunde.
Met veel enthousiasme en plezier heeft hij sinds 2001 op diverse scholen lesgegeven.

In 2011  heeft hij alsnog zijn Groot Vaarbewijs gehaald. Naast zijn werkzaamheden in het onderwijs deed Dirk Boere aflossen als schipper op verschillende schepen.

In 2015 werd daarbij nog het ADN diploma gehaald en ook het Radarpatent.

Met deze uitgebreide combinatie van kennis, kunde en expertise is Dirk Boere de laatste jaren actief als docent en begeleider bij Edumar vaaropleidingen.

Met ingang van januari 2017 is het roer om. Een lang gekoesterde droom komt uit. Dirk valt in op verschillende schepen in de binnenvaart.

Naast het varen blijft Dirk zich inzetten voor nieuw personeel in de binnenvaart, dit doet hij o.a. door het begeleiden en examineren van matrozen.

Aflosser Binnenvaart
Dirk | Boere Vof.
Over Lenneke

Lenneke die nadat de kinderen ouder werden een nieuwe uitdaging zocht, besloot in 2014 haar groot vaarbewijs te halen. Vaartijd en ervaring is in de loop van de jaren opgedaan op verschillende schepen in de binnenvaart.

Na het succesvol afronden van de opleiding in 2016 konden Dirk en Lenneke samen invallen en varen als schipper.

Door de goede contacten die tijdens de opleiding groot vaarbewijs zijn ontstaan is Lenneke in 2016 gestart met het leveren van diensten aan Edumar.

Lenneke | Boere Vof.