Opleiding matroos

U bent op zoek naar een cursus matroos. Met de praktijkopleiding matroos kunt u met 90 vaardagen en 9 maanden matroos zijn in de binnenvaart.

De opleiding matroos is een praktijkgerichte opleiding waarbij het gaat om praktische vaardigheden en kennis. De kracht van deze opleiding is dat er in de praktijk wordt geleerd. Aan boord hebt u een leermeester (meestal de schipper) die uit eigen ervaring, u de kneepjes van het vak leert. Dit gebeurt tijdens het opdoen van de vaartijd (90 dagen) en wordt vastgesteld in een portfolio.

Bij start opleiding krijgt u een: werkmap, toegang tot online lesmateriaal en begeleiding op afstand.

Het lesmateriaal is speciaal ontwikkeld voor deze opleiding door mensen uit de hedendaagse praktijk. Het eigentijdse lesmateriaal bestaat uit veel beeldmateriaal met uitleg.

Als u alle vaardigheden uit het portfolio beheerst kunt u zich opgeven voor de eindtoets. De eindtoets (examendag) wordt georganiseerd op een ander schip met meerdere kandidaten tegelijk. Tijdens de eindtoets laat u zien dat u alle vaardigheden voor matroos voldoende beheerst.

Na het succesvol afleggen van de eindtoets krijgt u een: “Verklaring Praktijkexamen Matroos”

Hebt u 90 vaardagen en 9 maanden opleiding dan kunt u met de “Verklaring Praktijkexamen Matroos” bij het SAB in Rotterdam de stempel matroos in uw dienstboekje laten zetten.

Wij zijn in opdracht van Edumar Vaaropleidingen begeleider en/of examinator.

Neem voor meer informatie contact op.

Telefoon of Whatsapp: +31 6 33 05 12 85