Invoering nieuwe opleidingen Binnenvaart

Er zijn nieuwe opleidingseisen voor de binnenvaart. Hoe gaan we van de huidige situatie naar de nieuwe situatie?

Vanwege een EU richtlijn gaan de opleidingseisen per januari 2022 veranderen. In Nederland is het CBR verantwoordelijk voor de binnenvaartexamens en uitgiften vaarbewijzen en vakbekwaamheid zoals matroos. Het lukt niet om de Richtlijn op tijd te implementeren in de nationale wet- en regelgeving, vandaar dat er vorm wordt gegeven aan een noodregeling. De noodregeling is van kracht van 18 januari tot 1 september 2022.

VAARBEWIJZEN

Door de noodregeling zal het CBR per 18 januari:

  • het nieuwe kwalificatie schipper uitgeven en
  • GEEN (beperkt) groot vaarbewijs A/B en Rijnpatent meer uitgeven;

Minder relevant voor de Europese Binnenvaart maar voor de volledigheid toch genoemd. Het CBR zal het zeilbewijs, het vrijstellingsbewijs schipper rondvaartboot beperkt vaargebied en het sportpatent voorlopig blijven uitgeven in hun huidige vorm.

EXAMENS SCHIPPER 18 JANUARI TOT 1 SEPTEMBER

Het CBR heeft van het ministerie uitstel gekregen voor de uitvoering van de nieuwe theorie- en praktijkexamens tot 1 september 2022. Wat betekent dit nu precies? Om in het bezit te komen van EU/CCR kwalificatiecertificaat schipper (voorheen groot vaarbewijs) moet u het volgende doen:

  • De huidige/oude theorie-examens
  • Het mondeling examen Navigatie 1 (dit mag na aantonen van 3 jaar vaartijd)
  • Het overgangsexamen schipper = een extra theorie-examen. Op korte termijn maakt het CBR de inhoud van het overgangsexamen bekend.
  • 4 jaar vaartijd aantonen (dit is 1 jaar meer dan de Richtlijn aangeeft, maar dit is in plaats van het praktijkexamen)

EXAMENS MATROOS 18 JANUARI TOT 1 SEPTEMBER

Hoewel nog niet officieel bevestigd door het ministerie en CBR is de verwachting dat de opleidingstijd voor de praktijkopleiding matroos wordt verhoogd van 60 naar 90 dagen.